W poprzednim wpisie było pudełko w stylu shabby chic na wyzwanie bloga sklep-ewa.pl. Bardzo lubię kojarzącą się z tym stylem kolorystykę.
Także na "Szufladzie" pojawiło się wyzwanie o tej tematyce, więc z chęcią do niego dołączam.Przed Wielkanocą prezentowałam już dwie łychy. Teraz zrobiłam kolejny komplet. Znów pojawiają się motyle i kwiaty.
W kolejce do wykończenia czekają następne.
Poprzednie łyżki prezentowałam we wpisie na temat wyzwania kulinarnego "52 nowe smaki". Udało mi się odhaczyć kilka pozycji. Zrobiłam sos majonezowo - cytrynowy z rozmarynem, który pewnie będę przyrządzać częściej, podobnie jak potrawkę z soczewicą (przygotowałam ją w oparciu o ten przepis).
Dziś sięgnęłam po kaszę jaglaną. Do tej pory za nią nie przepadałam. Postanowiłam się do niej przekonać. Przygotowałam słodką jaglankę bananowo - bakaliową:
100 g. kaszy jaglanej
1 banan
daktyle
rodzynki
płatki migdałowe
Kaszę należy ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w tym czasie podpiec banana w piekarniku. Banana rozgnieść widelcem, dodać ugotowaną kaszę, bakalie i wymieszać. Gotowe!
Oczywiście można też dodać inne bakalie, wedle uznania. Dzięki bananowi i daktylom danie jest na tyle słodkie, że nie trzeba go już dosładzać.
Bardzo ładne :-). Dziękuję za udział w wyzwaniu Gościnnej Projektantki Szuflady :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :) dziękuję za wspólną zabawę w wyzwaniu GP Szuflady
OdpowiedzUsuń